Grendorf-Balogh Melinda

Biblia-Expedíció – Gyermek- és ifjúsági kiadványok

Budapest – Az öt részből álló projekt célja a Biblia korának átlátható megismerése, a bibliai szövegek olvasása iránti vágy felkeltése, és a különböző történetek közötti tájékozódás segítése a kisiskolás korosztálytól kezdve az ifjúságig.

Áldott magvetés földje – Evangélikus közösség a sokarcú Angyalföldön

Az új év első gyülekezeti riportja 2020 árnyékában készült: az internet segítségével ültünk össze beszélgetésre a Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön szolgáló fiatal lelkész házaspárral és a gyülekezet felügyelőjével. A Sándy Gyula tervei alapján 1938-ra felépült templom egymásra figyelő evangélikusok lelki otthona. Mindennapjaikat a közösségükről szívvel-lélekkel szólva, egymásra rezonálva mutatta be a tizedik éve itt szolgáló Grendorf Péter és Grendorf-Balogh Melinda, illetve Csermely Péter felügyelő.

Vasárnapi ige: Isten kegyelme magasságban és mélységben is megtartó erő.

2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Családi élményeink a Leírhatatlanról – rendhagyó könyvajánló

Fedezd fel a világegyetem csodáit a Teremtővel! Isten személye és nagysága szavakkal leírhatatlan. Ő az, aki elrendeli mindennek az idejét, ő teremti meg a fényt, és az ő szava kelt életre mindent – a legnagyobb csillagoktól kezdve a legapróbb tengeri csillagokig. Isten hatalmas, senkivel és semmivel össze nem mérhető Alkotó, aki rólad is gondot visel és célt ad a te életednek is. Louie Giglio Leírhatatlan című kötetéről Grendorf-Balogh Melinda evangélikus lelkész, egyházunk Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának elnöke írt könyvajánlót.

Evangélikus TeleTemplom – Reménységet adni a ránk bízott fiataloknak

Aki otthon van, biztonságban van. Akárhányszor is használjuk ezt manapság, nem közhely. Otthon és biztonság – erre vágyik az ember – kortól függetlenül. A fizikai otthon és biztonságérzet nem mindenkinek adatik, de a lelki otthon és biztonság kérdésében esélyegyenlőség van. Az egyház mindent megtesz azért, hogy ezt az életutat felkínálja, megismertesse, bemutassa a jövő generációnak. A ránk bízott gyermekeknek és fiataloknak. Mit adunk nekik tovább a kapott reménységünkből?

Programokat, szolgálatokat támogattak – Beszámoló a Gyermek- és Ifjúsági Bizottság üléséről

Budapest – A Gyermek- és Ifjúsági Bizottság 2019. május 21-én tartotta meg évi második ülését. Grendorf-Balogh Melinda, a bizottság elnökének beszámolóját olvashatják.

„Szívközelben” – Reménykeltő másodlelkész-iktatás Angyalföldön

Budapest – 2018. szeptember 29-én, szombaton, azon a napon, amikor a zsinaton az egyik jelentésben megfogalmazódott az „egyes helyeken kétségtelenül fájdalmas lelkészhiány”, a Budapest-Angyalföldi Evangélikus Egyházközségben ifj. Cselovszky Ferenc, a Pesti Evangélikus Egyházmegye esperese másodlelkészi tisztségébe iktatta Grendorf-Balogh Melindát.
Feliratkozás RSS - Grendorf-Balogh Melinda csatornájára